Thursday, April 23, 2009

ASB..

Pagi selasa pergi Maybank, macam biasa bank in duit sales dan bank in segala cek2 berkaitan syarikat.. Then aku disapa oleh Kak Zana yng sedang pregnant untuk anak yng ketiga (murah rezeki Kakak tu, dah nak masuk 3 anaknya, aku ni anak kucing pung takde) OK.. back to story.. tujuan Akak tu tegur aku adalah kerana ASB, dulu masa buat loan ASB tu sain semua borang dgn dia. Dia tanya.. tak nak jual ke ASB yng lama then buat baru? Aku terdiam... apa beza yng baru dgn lama? aku tanya. Oh.. yng baru Islamic dan tiada penalti sekiranya ada tunggakan dan yng best kadar bayaran bulanannya lebih rendah dan boleh diperpanjangkan.. Akak tu explain. Then aku pun meneliti carta bayaran bulanan bagi loan yng baru.

setelah membedek2 carta tu lalu aku pun setuju jual yng lama dan buat yng baru dan untk kali ni saya UP lagi sikit loan tu.. takpalah, esok2 dah tua ada duit buat anak cucu.. takpun untk sendiri. Mudah mudahan.

Bagus la ASB ni... aku teringin nak jadi orng yng manage duit pelaburan kat dalam PNB tu :)

11 comments:

ezzati said...

aar...aritu adeq sy ada buat jugak yg bru ni..islamic punye..sbenanye dr last year..sy pn ingat nk jual yg lma..buat yg bru ni..mmg bezanya bulan2 byk..

denaihati said...

Keputusan yang tepat..dulu masa aku buat pinjaman perumahan Officer Public bank offer aku 2 package biasa dan islamic then aku reply balik sebagai orang Islam tak ada pilihan mesti ambik package Islam walaupun mahal sikit...tapi insyallah akan dapat ganjaran yang tidak nampak.

Nazra~ said...

best la ada experience psl ni ^_^

Zaidon said...

Ezzati- iya memang betul, tengok carta bayaran bulanannya pun dah tahu :)

Denaihati- salam singgah dan terima kasih kerna sudi follow blog ni, saya pun follow blog you..

Nazra- konsi pengalaman.. :)

Jard The Great said...

hehehe.. asb akaun aku dah bersawang...

Zaidon said...

Lahaula walla.. dah bersawang..ish ish. :)

ije said...

asb islamic? lagi bagus ea?~

Zaidon said...

iya cikgu Ije.. lagi bagus :)

Leenoh said...

Salam.
Pak Ngah tak tau nak kata apa, cuma berdoa supaya kauorg semua berjaya.

Mr PenyuBiru said...

ASB ni mmg bagus. risiko rendah.

日月神教-任我行 said...

視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,色情