Saturday, April 4, 2009

Strategi...

Just nota peribadi...

Patut la mamat ni buat profit gila-gila.. dia punya strategi dasat, tapi kalau nak follow strategi ni memang perlukan fund yng banyak. Nama mamat ni Mr.Krieger.. kutip pengalaman dari Solomon Brothers then kerja kat Banker Trust. contoh strateginya ialah semasa dia trading New Zealand Dollar.

At one time, dia fikir Kiwi would fall so dia 'buy put option' yng mana memberikan dia 'hak' untuk sell Kiwi/take profit apabila nilai Kiwi menyusut. But dalam masa yng sama, dia juga buying a Kiwi 'call option' , yng mana memberikan dia 'hak' untuk buy Kiwi/take profit sekiranya nilai New Zealand dollar meningkat.

Means.. dia sapu habis tak kira mana market tu jatuh ka, atau naik dia sapu, but dia punya akaun memang besar dan dia punya connection dgn bank dan broker pun dasat. Bila la aku boleh dapat akaun besar macam dia.

3 comments:

Nazra~ said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaa tak paham +.+

Zaidon said...

. :-)

eiza in the house.. said...

nie mata pelajaran ape ekk..ekonomi ker?