Tuesday, August 25, 2009

Shell Unleaded 95



Alhamdulillah, seperti yng tercatat dalam jadual, stesen kami akn membuat 'conversion' untk minyak Shell Unleaded 95 pada semalam pukul 4.00 pagi, tenang sungguh waktu pagi pada bulan Ramadhan :)



Jat pun turut join semalam, dia adalah anak Boss yng sulung, seorag yng baik dan masih belajar kat sebuah kolej swasta, sementara nak tunggu pukul 4 pagi, dia layan game motor ngan awek dia (tiada dlm gambar)



Tepat pukul 4.00 pagi, engineer dari HQ call dan ask kami standby untk tutup stesen untk proses 'conversion'. Sementara engineer buat conversion dalam sistem melalui 'remote dialing', kami tukar dan tampal semua sticker kat area 'forecourt', especially sticker untk minyak Unleaded 95.



Alhamdulillah, sistem stesen kami tak ada sebarang masalah, pada pukul 4.20 pagi, Engineer call beritahu untk buat check price kat pam dan juga POS dikaunter jualan. Alhamdulillah.. semua price OK.. (sekiranya price berbeza,then proses conversion akn menjadi agak sedikit rumit). Selepas membuat back-up dalam sistem, dan confirm dengan engineer then kami buka balik stesen untk jualan.



Inilah Kak Ika yng saya selalu sebut2 dlm entry sebelum ni, masih cantik kan? anak dah masuk 3 dah ni.. :) Kak Ika pun turut datang awal.



So sekarang minyak V-Power kami dah tak jual. buat masa ni minyak Unleaded 95 harganya RM 1.75 dan Super Unleaded 97 still RM 1.80.

Selepas selesai... barulah kami bersahur :) Orait regarding minyak baru Shell Unleaded 95, sila rujuk pada manual kereta masing untk lihat sama ada sesuai atau tidak minyak ini pada kereta anda. Functionnya tetap sama iaitu 'memberi lebih kilometer'

26 comments:

momentinlife said...

nmpk gemuk sket... =p

HEMY said...

senang citer yg 95 tu minyak merah la dulu2 punya term??

Zaidon said...

Salam buat Wafa dan Hemy...

Wafa- baju tu yng membuatkan saya nampak gemuk :)

Hemy- bukan.. minyak merah yng dulu adalah U92... yng ni U95, bagus sikit.

eiza in the house.. said...

salam bro,
lama tak g sini..selamat menyambut bulan ramadhan dan selamat berpuasa..

so utk kereta kancil mcm eiza..
sesuai minyak yg mana?..

Lifesaver said...

eh3! makan! xposa erk?

Zaidon said...

Salam buat Eiza dann Life.. :)

Eiza- kereta kancil setting enjinnya minyak 95, so boleh pakai.. tapi kena tengok manual kereta balik, bagi yng dah modify kereta.. maybe still kena pakai 97 dulu..

Life- tu kan masa sahur.. :)

sharamli said...

rajin t0l awek jat...sampai 4 pagi teman pakwe...ha3

ezzati said...

waa...zaidon..n3 skrg sudah byk gambaaa...

ije said...

sahur makan megi?

lizz said...

hahaha. tak tau pslminyak2 ni. bedal aje. tak senonoh gwe ni :P

Leenoh said...

Salam Zaidon.
Nampak seronok la di tempat kerja tu.

Zaidon said...

Salam buat Sha, Ezzati, Ije, Lizz dan Pak Ngah.. :)

Sha- awek Jat tu tinggal kat area tempat keja ja, tu yng boleh stay.

Ezzati- iya, saja simpan untk kenang kenangan.. :)

Ije- bukan maggie, makan spagetti :)

Lizz- takpa.. asalkan jgn isi diesel kat dlm kereta udah la :)

Paak Ngah- Alhaamdulillah.. so far kami sseronok keja sini, dugaan tu memang ada tapi diteruskan juga. :)

cik seLamaH KunDang said...

awek zaidon dimana pula...ehehe

Framestone said...

he..23x sempat gak mu wat iklan di hujung entry...

out of topic--> salam..ade rezeki tue yg buat bro rase nk pakai hosting n domain sendiri..alhamdulillah tercapai juga

Framestone said...

out of topic--> boleh je... pakai blogspot pun boleh..just cari template yg menarik je...

cam bro pakai hosting sendiri n domain sendiri..total dalm rm100 setahun... tp agak payah sikit nk pasang cpanel n edit sikit la... if pandai css sure xde probnye... nie pun mintak member pasangkan huhuhu..

tang template nie pun terjumep xsengaja sebenranye...tgk cam menarik je..so pakai je la kan

Zaidon said...

Salam buat Mo0ney dan Bro Frame..

Mo0ney- awek saya... siapalah saya ni, siapalah yng sudi ;)

Bro Frame- Oo.. 100 ringgit setahun, macam menarik je, tapi mesti aktif la buat bisnes, ade iklan,dapat balik modalnya kan.. iya mesti promote juga soh isi minyak shell :)

Mak Su said...

wow! owner stesen minyak ker? ada kerja kosong tak utk maksu?

salam ramadhan :)

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kim salam kat yg baju putih yeee

Nazra~ said...

nak rompak minyak sikit

^_^

Zaidon said...

Salam buat Mak Su, Hazerin dan Nazra.. :)

Mak Su- .. tak jaga orng punya stesen minyak.. :)

Reen- ala.. kat hbaju hitam tu tak nak kim salam jugak ke, ok saya sampaikan.. :)

Nazra- jgn ler macam tu.. sian kat saya :)

adibah said...

selamat bersahur, bro..

Zaidon said...

selamat bersahur Adibah.. :)

maiyah said...

salam.. bleh bagi diskaun kat OKU tak hehe byk songe lak

John Iverson said...

Itu lah... kt tmpt saya pn x jual dh minyak tu... kenapa ya?

Zaidon said...

Salam buat Maiyah dan John..

Maiyah- terima kasih kerna singgah blog saya balik, aduhai.. kalaulah ada peruntukan dari kerajaan untk bagi disskaun kat OKU, memang kami bagi isi minyak banyak2.. :)

John- V-power certain stesen aada jual lagi, skrang kerajaan hanya subsidi minyak U95.

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女