Tuesday, June 23, 2009

Si comel..



Balik dari tempat keja pagi tadi.. dia dah tercogok depan pintu, actually ni kucing jiran.. tapi dia suka merayau2 dan masuk kerumah orng tapi kami tak kisah sbb kucing ni tak pernah berak dalam rumah :) tengoklah tu.. baru bukak je sliding door, terus dia pegi dapur..



terus selongkar dapur sambil mengiau, agaknya dia tanya .. friskies ade tak?? geram tengok bulu ekornya..



teman bagi tahu dia.. friskies takder tapi nasi goreng ade ler, dia belasah juga nasi goreng tu.. :)



kekenyangan.. relax sambil bergaya manja..



nanti next time datang laagi boleh yaa.. agaknya itu kot yng dia nak cakap kat teman, tak pon mungkin dia nak tanya bile nak kawen, sunyi jer rumah ni.. hehe



aduhh.. gatal ler pulak telor ni.. lupa nak basuh suar dalam.. hehe. lepas main2 meloncat sana meloncat sini then dia pon keluar balik sbb ade kucing betina lalu kat depan rumah.. :)

p/s- at least terhibur sket hati tengok keletah si comel ni pagi tadi. takder mood laa.

22 comments:

momentinlife said...

..... =p

Zaidon said...

....... :)

Leenoh said...

Salam Zaidon.
Kucing tu mesti pantai bahasa selatan, sebab dia sebut telur, dia tak sebut teluk, hehehe.

Zaidon said...

Salam Pak Ngah.. hehe kelakarlah.. sorry lama tak singgah blog Pak Ngah

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

teman bagi tahu dia.. friskies takder tapi nasi goreng ade ler. hahahha. siap bcakap dgn kucing..


......=)

Monkey D Luffy said...

kucing mahal tu

jom jual

hehehe

Lifesaver said...

comelnya!!!!!

mo0ney said...

kucing tu comel sgt...tp sy penakut kucing.suka tgk dari jauh jer

Jard The Great said...

peh!! geram aku tinguk!! rase nk peluk ja!

JohnJenin said...

Cantek kucing jantan tu. Tapi kena hati hati time dia nak mengawan, sbb dia suka kencing merata rata untuk tanda territory dia

Zaidon said...

Salam kembali buat Wafa, Pak Ngah, Hazerin, Kapten, lifesaver,Mo0ney, Zarah dan Pakcik John..

Hazerin- ater udah mengiau je.. cakap le dgn dia, kucing tu pun macam paham.. :)

Kapten- kalo jual hilanglah seri kawasan kejiranan ni..

Lifesaver- ya comel.. orng yng tangkap gamabar tu pon comel juga..hehe

Mo0ney- jgn takut dgn kucing.. sbb kucing ni manja :)

Zarah- takkan nak peluk kucing tu jee.. hehe

Pakcik John- terima kasih atas nasihat..

John Iverson said...

Sangat comel kucing tu... suka sgt kucing... remind me of someone

HEMY said...

ni sbnrya telo ko yg gatal kan??ko luahkan guna kucing ni..ahahaha

zaidi ali said...

Salam Zaid.

Saya pun suka kucing...ada 6 ekor!
Belum boleh break record arwah datuk saya...25 ekor.

Ada petua untuk mengelak kucing berak dalam rumah.

John Iverson said...

Thanks sbb sudi jegok blog sy bro... gamba last tu mcm askar? x la sgt kot... haha

nahmy said...

takkan le si comel berkaki empat je...si comel berkaki dua bila lagi??

lalink7 said...

cutenyer..

pinjam sehari leh?
hehe

Zaidon said...

salam buat John, Hemy,En.Zaidi, Abg Man dan Husna.. sorry late reply.. busy sesangat.

John- iya.. macam askar hehe.

Hemy- iya betul tu.. hahaha

En.Zaidi- apa petuanya.?

Abg Man- InsyaAllah doa2kanlah moga cepat ada yng berkaki dua tu..

Husna- nak pinjam.. mai la sini :)

John Iverson said...

Salam bro... klu sy buat trip, bro tringin nk join x?

Zaidon said...

Salam John.. saya memang teringin, tapi timing tu la yng payah.. takpa la, bagi tau la kalau ada trip.. terima kasih bebanyak .

momentinlife said...

update!!

heheh

Your IT Zone said...

Nice article!

Your IT Zone - Information Technology News, Tutorials, Tips and Tricks
Your Tech Spot - Computer News, Reviews and Guides
Your Tech Guide - Technology News, Reviews and Guides

Thanks!