Saturday, July 18, 2009

TEST..




Alright.. saya stay sampai pukul 4.30 pagi, so far prestasi 'Trading Program' ini agak memberansangkan. Namun saya fikir perlu ada adjustment lagi sebab saya lihat 'TP' ni hanya effective bila market agak quiet. Tapi bila market swing secara tiba2 like petang semalam selepas IMF bagi warning kepada UK, berkenaan dgn defisit negara itu yng semakin meningkat. Euro make sudden drop together dgn British Pound, masa tu 'TP' dah masuk 'buy' position.. so just imagine a negative 40 point, kalau dlm real akaun hati kita boleh jadi emotional. Memang saya pun agak emotional time tu, ikut hati nak cut saja position tu but saya fikir let see how this 'trading program' react to the market.

'TP' buy pada 1.4120 and since dari pukul 3.00 petang sampailah pukul 12.30 malam prrice stay below 1.4100 level dan 'TP' still hold buy... then nak dekat pukul 12.45 malam barulah price stay kembali above 1.4100 dan terus naik ke paras 1.4130, so 'buy' position ptng tadi 'book' profit.

Sudah boleh berpuas hati? not yet.. not yet. Next week jadual dlm financial market agak menarik, we have Mr.Ben dari Federal Reserve akn membuat ucapan berkenaan dgn Monetary Policy Report, rates decision dari Bank of Canada, seterusnya ada data terbaru Australian Consumer Price Index dan juga GDP bagi UK.. semua ini akn memberi kesan kepada 'forex market', untk details sila click disini

Oleh itu saya akn biarkan 'Trading Program' ni ON 24jam dan juga saya akn add satu lagi currency sebagai pemerhatian iaitu Australian Dollar. Saya harap mudah mudahan ada 'big move' dalam market next week, jadi saya boleh lihat how effective this 'TP'.

Syukur pada Yang Maha Esa, kerana memberikan pada saya kekuatan mental dan kecekalan hati dalam berjaga, meneliti dan mehamami bidang yng unik ini. Lagi pun tak ramai orang melayu yng betul2 berjaya dalam bidang ini. Mudah mudahan saya jadi perintisnya.. Amin

p/s: cuba click pada 'table' diatas dan bandingkan profit yng dikumpul pada entry yng sebelum ni. Nanti next week saya update lagi untk lihat prestasi 'Trading Program' ni. Selamat Hari Minggu..

'KEEP LIVING, KEEP MOVING'

8 comments:

Lifesaver said...

wah!!tahniah!keep moving!

John Iverson said...

Saya x paham sagt la bro... apakah ini? apapn harap semuanya berjalan lancar...

Zaidon said...

Salam buat Pn.Saver dan John..

Pn.Saver- terima kasih, tapi ni baru demo akaun.. :)

John- Ooh.. ni forex market, trading program yng saya maksudkan adalah satu program dimana akn membuat belian atau jualan secara automatik didalam akaun saya. So saya tak perlu pening2 sangat nak study market.. but masih dalam peringkat testing..

Mr PenyuBiru said...

kalu untung lebih jgn lupa blanje kitaorg yer.hehe

Zaidon said...

mudah mudahan.. Amin doanya

nahmy said...

wow... ini klu real account dah tentu boleh belanja makan satay ni. tapi insyaAllah masanya akan tiba jua...kan?...kan??

Jard The Great said...

=p

Zaidon said...

Salam buat Abg Man dan Zarah... :)

Abg Man- InsyaAllah mudah mudahan.

Zarah - :)