Friday, July 17, 2009

Devoted...

Why...

Why....

Why.....

Satu 'trading program' tapi bila di test dalam 3 trading platform yng berbeza, dalam matawang yng sama, tapi bagi result yng berbeza?

3 trading platform tu ialah.. fxpro.com, liteforex.com dan forex.com, sepatutnya result mesti sama sbb walaupun broker yng berlainan tapi still trade pada matawang yng sama..

Takpalah.. lupakan dulu, kalau nak faham jugak mende ni, kena sambung belajar, amik sampai master dalam 'financial studies' lepas tu mintak kerja kat Deutsche Bank kat Jerman tu (dalam dunia, bank ni control 2.3 trillion forex market) duduk kat 'forex market trading desk' ... tiap tiap hari tengok fund flow in flow out antara negara2, syarikat2 korporat, intitusi2 kewangan, importer, exporter, central bank, speculator, fund manager yng mana merangkumi pelbagai options dalam trading seperti alpha, beta dan theta serta memahami pelbagai position strategi seperti 'Butterfly, Vanilla' dan sebagainya. Waktu tu, mungkin saya boleh explain pelbagai cerita dan maklumat berkenaan dgn forex market.

Buat masa ni yng saya tau.. buy, sell, buy, sell, buy, sell... :)

Ok.. back to 'trading program', buat masa ni saya tengah test dan cuba ikhtiar untk adjust 'trading program' yng ada kat dalam platform ni, mudah mudahan sampailah boleh buat profit dalam real akaun nanti.

Bayangkan, bayangkan.. one day, just ON kan saja trading program ni dalam akaun forex kita, tutup laptop, then kita boleh buat kerja lain. Bila kita balik rumah... its show profit dalam akaun, macam magic?.. bukan magic Bro, dalam dunia memang dah ada orng buat dah.

So far saya dah adjust parameter 'trading program' yng ada ni buat kali ke 3, merah mata dibuatnya... dia punya result seperti dibawah, saya ON kan program lebih kurang pada pukul 1.45 pagi dan sampai sekarang masih lagi berjalan, resultnya seperti dibawah, sila click untk lihat dgn lebih jelas..



It shows dari saya start ON kan program (awal pagi tadi) sampailah sekarang (waktu menulis ni) dapat profit dalam USD 62.00.. not bad, saya tak buat apa pon, this program yng analisis sendiri market then secara automatik dia buy or sell..

So.. berapa lama 'trading program' ni boleh buat profit? teman pun tak sure, sbb tu saya cakap tgh TEST...

sekian dulu, nanti update lagi.. Waasallam

p/s: saya ada singgah blog kawan2 semua, cuma tak tinggakan komen saja.. just baca :)

7 comments:

Lifesaver said...

sy and baca sbb lps komen saya rasa diri saya begitu cantik..hahaha

QueenWizza said...

bagus nye program tu yg akan buy n sell utk kita kalo kita offline. erm. menarik btul. hehe. sy phm sikit2 je dr apa yg zaidon terangkn.

HEMY said...

aku paham n mmg tgh nk cuba caburkan diri..ko masuk ke yg kelas ke seminar ntah byr 400 tu..??

nahmy said...

cuba dan terus cuba...insyaAllah

Zaidon said...

Salam buat Pn.Saver, Pn.Wizza, Hemy dan Abg Man.. sorry lmbat reply :)

Pn.Saver- tahniah sekali lagi.. :)

Pn.Wizza- ya memang menarik, azam saya at least sampai boleh buat profit dalam nisbah satu hari 8:2, contohnya 8 position bagi profit dan at least 2 position rugi.. mudah mudahan berjaya.

Hemy- saya tak masuk apa2 seminar, dulu belajar dgn brother2 yng main saham kat OSK.. nak melabur dlm saham modal kena besar so buat la forex.

Abg Man- iya betul tu.. InsyaAllah mudah mudahan berjaya.

zonaku said...

salam...
jenjalan... jumpa dr blog hemy....

Zaidon said...

Salam Zona :) nanti saya jalan ke blog Zona pulak ya..