Monday, October 5, 2009

Boleh tak...

Buat semua yng bernama lelaki yng dah kahwin kat luar sana...

Boleh tak.. boleh tak.. jangan biarkan isteri anda yng sedang 'PREGNANT' pergi isi minyak kereta 'sorang-sorang diri'!!

Ada akal kan? ada otak kan? .. stesen minyak bukanlah tempat yng selamat terutamanya bagi akak akak atau makcik makcik yng sedang 'MENGANDUNG' apatah lagi untk mengisi minyak.

Bayangkan.. bayangkan.. isteri anda yng sedang pregnant tu, sedang dia mengisi minyak, tiba tiba dia rasa pening kepala atau nak pengsan. How?

Bagaimana kalau dia betul betul jatuh pengsan dan dia tertarik nozel pam tu jatuh ke tanah dan melimpah minyak tu ke badan dia? How?.. anda tahu kan minyak petrol boleh meresap kedalam kulit?

Bagaimana pula.. sedang dia mengisi minyak, tiba2 datang peragut yng entah dari mana muncul terus menyentap beg tangan atau dompet isteri anda dan isteri anda terjatuh. How?

Jadi fikirkanlah.... masing2 ada akal, jangan tahu nak 'beromen' aje. Balik keja, tengok kereta isteri dah kering minyaknya.. tolonglah bawak ke stesen minyak dan tolong isikan. Selain dapat pahala ianya juga dapat mencegah dari perkara2 yng tidak diingini berlaku kepada isteri anda.

Saya berpesan sebab perkara yng disebut tadi hampir hampir berlaku kepada seorang customer kami, mujur tak ada apa2, saya perasan yng kakak yng pregnant ni hampir nak jatuh terduduk ketika mengisi minyak. Awalnya saya tak perasan yng akak ni pregnant, tambah pulak guna kredit kad swipe kat pam jadi memang tak perasan, parking pulak kat paam yng hujung, so memang tak perasan, hanya selepas lihat dia cuba berjalan ke bahagian depan kereta dlm keadaan yng agak terhoyong hayang... terus saya lari kearahnya, tolong bukakan pintu dan let her rest, selepas rehat dlm 40 minit.. dia kembali ok.

p/s- risau juga teman, buatnya tetiba akak tu tumpah darah kat situ, rasanya teman pulak yng pengsan.

16 comments:

sharamli said...

amek n0 f0n suami dy x?
nnt leh bg nasihat...

heeee...
tp kal0 xpregnent p0n,bhy jgk kal0 bnda ni jdik..kt sp2 p0n...

Leenoh said...

Salam Zaidon.

Awat la buat macam tu. dah la macam tu. belanja dapurpun isteri bantu lagi.

Nampak tak hero langsung.hehehe.

tu la orang tua-tua kata sebelum bernikah berbinilah dahulu.
Apa maksud ...pikiak sendiri.

Nazra~ said...

alahai suami2, kawin ja yg pandai....the rest pompuan ja yg kena jaga????

Lifesaver said...

alamak!!aku baru nak gi isi minyak ptg ni...hoho~

momentinlife said...

aiseh!

terus rsa mcm bahya isi minyak tu.. huhu

* kamu sgt prihatin~ =p

maiyah said...

salam.. yelah jgn ler para suami wat camtu kat isteri tgh ngandung :)

nahmy said...

salam zaid, lama gak tak dengar berita...tapi alhamdulillah dah ada balik. pesanan yg baik utk suami2 cam abg ni...

Zaidon said...

salam buat semua, maaf lmbt reply, busy kat tempat keja, nanti saya reply ssekali lagi... :)

Zaidon said...

maaf juga sbb tak berkesempatan berkunjung ke blog kalian.. nanti saya pegi ya. :)

Sharif John said...

Betul la bro... suami kena lebih main peranan la... sayangi perempuan anda....

cik seLamaH KunDang said...

bagusnya.prihatin plak en zaidon nih..high.who's the lucky women.kalo laki aku cenggini...hari2 aku masak.ahahaha

Zaidon said...

Sha- teman fokus pada kakak tu je.. tlng baagi air, tolong kipaskan dia :) iya memang bahaya buat sesiapa saja.

Pak Ngah- sebelum benikah berbini dulu.. erm.. :)

Nazra- .. tu la, saya pon malu rasanya.

Pn.Saver- takpa.. elok2 isi minyak tu :)

Cik Maiyah- iya betul tu.. :)

Abg Man- ade kejap je ni :), nasihat buat sayaj juga.

John-.. iyaa kita berdua serupa, kita sayang ngan semua perempuan :)

Mo0ney- amboi, so selama ni saya tak perihaatin la ya, nak merajuk la cam ni :)

Manusia said...

bagus tuk bakal suami cam aku nie ahha..

Zaidon said...

bagus tu.. hehe

ezzati said...

baiknye en zaidon...

sbgs utk suami2 luar sana..

bib said...

Apa kata ko letak isu ni dlm FB, bagus ni utk diperdebat.

Huh..aku dah 3 anak..,mengandung still bawa keta, isi minyak keta sendiri..
Kekadang tu org nak tiru style org barat.., diaorg terlalu take care dgn perkara2 mcm ni...(tapi tak semua la)